U susret 53. MOSI „Rogatica 2016“

30.04.2016.

Spremanje za MOSI (1)

GRAD VEĆ MIJENjA IZGLED

ROGATICA – Kako se primiče mjesec juli i vrijeme održavanja 53. međuopštinskih sportskih igara (MOSI) kao najveće omladinske amaterske manifestacije na Balkanu, čiji će ovogodišnji domaćin, po treći put, biti Rogatica, u ovom malom gradiću na obalama Rakitnice uveliko se vrše pripreme. Primjećuje se to po mnogo čemu, a posebno na uređenju grada i adaptaciji sportskih objekata.

Spremanje za MOSI (2)

– Grad je već dobio javni časovnik i bilbord sa dobrodošlicom i logotipom MOSI. Osim toga duž Ulice Srpske sloge, kroz centar grada, povađena su stara, oronula, stabla javora i posađeno 13 novih, mladih. Oronuli javorovi zamijenjeni su i na Trgu oslobodilaca, pred Dječijim vrtićem „Bambi“, i u ulicama Pere Kosorića i Radomira Neškovića, a dvije ruže Stablarice i mirisni grm „Globus“ posađeni su u parkiću pred Supermakretom. Uz to, na domak ljetne bašte i zgrade bivše Ekonomske škole, pored trotoara, posađeno je 75 mladih tuja, a popunjavaju se i ostale zelene površine u gradu, reče Brane Ujić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“, čiji radnici izvode najveći dio radova na uređenju grada.

Spremanje za MOSI (3)

I dok komunalci ozelenjavaju i čiste grad, i sa novim uređenim mjestima na kojim su postavljeni stari i novi kontejneri, maturanti iz Odjeljenja bravara ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. januar“, u okviru praktične nastave popravljaju oštećenja na ulaznoj kapiji i drugim dijelovima željezne ograde oko Sportsko-rekreacionog centra na kome će biti održan najveći dio sportskih događanja.

– Posla je dosta i pitanje je da li ćemo uspjeti da sve dovedemo u red do polovine maja kada je kraj nasteve maturantima za ovu godinu, reče profesor praktične nastave Radisav Zeković.

Spremanje za MOSI (4)

Inače, MOSI u Rogatici dobile su i dimenziju više. Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske, proglasilo ih je za manifestaciju od posebnog značaja za Republiku Srpsku. Od toga bi, nadaju se ovdje, trebalo da ima koristi ne samo Rogatica kao domaćin, nego i cijela Srpska i BiH, ali i svi učesnici ove manifestacije koja uz sportski ima i veliki privredni i društveni značaj.