Vaskršnje liturgije u višegradskim manastirima

28. aprila 2016. 058.ba

Manastir Dobrun

VIŠEGRAD – Uz predstojeće Vaskršnje praznike svečano će biti i u manastirima na području opštine Višegrad.

Svete Vaskršnje liturgija u manastiru Uspenija Presvete Bogorodice u Dobrunu, Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci i Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu počinju 1. maja, na Vaskrs, u šest časova.

Nakon Vaskršnje liturgije u ženskom manastiru Vardište održaće se Vaskršnja tucijada. Vaskršnja tucijada se održava i kod crkve brvnare Nepatvorenog lika Isusa Hrista u Bijeloj, prvog dana Vaskrska, prije Pashalne večeri.

Drugog dana Vaskrsa, 2. maja, nakon Svete liturgije, koja počinje u osam časova, u porti manastira Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci, u organizaciji Srpskog sokolskog društva „Soko“, sa početkom u 10 časova održaće se 10. po redu Vaskršnja tucijada, a potom u 11 časova i fudbalski turnir na male golove za najmlađe kategorije.

Sveta Vaskršnja liturgija u manastirskom skitu Presvete Bogorodice u Vaganu održaće se 3. maja sa početkom u devet časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: