Zabilježeno u prolazu – Trupci puni gelera

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. aprila 2016. 058.ba

Trupci puni gelera (1)

ROGATICA – Posljedice nedavnih ratnih dešavanja na području opštine Rogatica uveliuko osjećaju i drvoprerađivači. Zbog gelera i zrna iz različitih vrsta oružja stradaju žage-pile na gaterima ovdašnjih pilana.

Primjer za to zabilježili smo u Samostalnoj zanatskoj i trgovinskoj radnji (SZTR) „Rakoč“ u Mesićima čiji je vlasnik Jadranka Jevđević.

Trupci puni gelera (2)

– Zbog gelera i zrna od metaka u trupcima mi smo dvostruko oštećeni. Stradaju nam žage na gaterima i imamo štete na finalnom proizvodu. Mjesto gdje se geler ili kugla od nekog oružja zadržala uveliko je počelo da trune zbog čega taj dio trupca mora ići u škart. To direktno ima posljedicu na naš krajnji poslovni učinak, reče Jevđevićeva.

Trupci sa gelerima najviše dolaze iz šuma sa šireg područja Novakovića u Mjesnoj zajednici Kozići, a ima ih i iz drugih šuma gdje su se odvijala ratna dejstva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,