Čajnički maturanti otvaraju novo poglavlje života [FOTO]

27.05.2016.

Maturanti u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – Svake godine neki novi maturanti koračaju ponosno, nasmijani i veseli, završavajući najljepše đačko doba. Srednjoškolski centar „Petar Petrović Njegoš“ ispratio je večeraas još jednu generaciju maturanata.

Maturanti u Cajnicu

Obučeni u nesvakidašnje svečane odore, maturanti su prošetali Čajničkim ulicama. Nakon defilovanja gradom uputili su se ka hramu Uspenja Presvete Bogorodice, gdje su se pomolili za zdravlje i sreću u budućem životu, ispred Čudotvorne ikone Čajničke Krasnice.

Maturanti u Cajnicu (2)

Protojerej-stavrofor Momir Vasiljević ih je blagoslovio čestitajući im završetak školovanja i sreću u nastavku života, a potom im je uručio i prigodne poklone.

Maturanti u Cajnicu (3)

Prema tradiciji, veliki broj Čajničana pozdravio je još jednu mladalačku ljepotu, koji su zakoračili u svijet odraslih i otvorili novu knjigu života.

Maturanti u Cajnicu (4)

Maturanti, zajedno sa svojim profesorima, i ostalim gostima,u Domu kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču, proslavljali su kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Giimnaziju i Ekonomsku školu ove godine završilo je 39 učenika. Sa odličnim uspjehom osam učenika, jednim vukovcem, a Đak generacije je Dimitrije Trivić.

Maturanti u Cajnicu (5)

On je izjavio da mu je drago što je završio Gimnaziju, dok je pomalo i tužan zbog rastanka sa društvom, jer je to period koga će se rado sjećati.

„Obzirom da sam upisao Vojnu akademiju u Beogradu, smatram da se već donekle vidi naredno poglavlje mog života“-kaže Trivić.

Maturanti u Cajnicu (6)