Devet godina od tragedije – Sjećanje na Savu

31.05.2016.

Sutjeska na grobu Miloja Savica

FOČA – Prošlo je devet godina od tragične saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio mladi golman Sutjeske Milivoje Savić – Sava. Tim povodom a neposredno pred početak utakmice protiv Slobode proteklog vikenda, fudbaleri, Uprava i navijači fočanskog prvoligaša su posjetili mjesto tragedije na putu Foča-Brod, položili cveće i prislužili svijeće u znak sećanja na ovog divnog mladića, sportistu i golmana kome je predviđana sjajna karijera ali nažalost prekinuta kada su trebali da mu se ostvare svi sportski snovi.

Prigodnom besjedom pred spomenikom podignutom u znak sjećanja na Savu prisutnim se obratio Božidar Mika Krnojelac, član Uprave Sutjeske koji je između ostalog istakao:

– Prošlo je dosta vremena ali Sava još uvijek živi i živjeće u našim srcima. Da nije bilo zle sudbine danas bi ga sigurno gledali na golu nekog od velikih svjetskih klubova. Želja nam je da i ova generacija Sutjeske, koja trenutno bije bitku za opstanak u I ligi RS, ostave srce na terenu kao što je to radio i naš Sava i da ostvarimo cilj, vjerujemo da ćemo to i ostvariti – zaključio je neumorni Mika Krnojelac.