Izgradnja boračke kuće u Rogatici

16.05.2016.

Boracka kuca u Rogatici (1)

KORAK DO TEHNIČKOG PRIJEMA

ROGATICA – Današnjim, 16. maja, priključenjem vode za višečlani objekat koga u okviru Programa zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije iz 2008. godine zajedički sa 413.000 maraka finansira Vlada Republike Srpske i Opština Rogatica obavljena je jedna od posljednjih faza rada oko izgradnje ovog objekta, koji je lociran u Ulici Serdar Janka, u susjedstvu zgrade koju je za potrebe izbjeglih i raseljenih lica finansirala Anđelina Džoli, a koga u Rogatica nazivaju „Boračka kuća“.

Radi se o objektu na dva sprata veličine 21,5 sa 11,6 metara u kome 12 stanova finansira Vlada Srpske, a dva opština Rogatica. Među njima su dva dvosobna stana, šest jednosobnih i šest garsonjera ukupne površine 544 kvadratna metra sa zajedničkim prostorijama, ostavama i podrumima od 255 kvadrata.

Boracka kuca u Rogatici (2)

Što se tiče građevinskog dijela radova oni su završeni. U toku je otklanjanje sitnih nedostataka po internom tehničkom pregledu. To će se okončati najdalje do naredne subote kada se zgrada zaključava i čeka na priključak struje i vanjsko uređenje što je u domenu investitora.

Nakon toga slijedi prikupljanje papira i podnošenje zahtjeva za tehnički prijem i predaja zgrade investitorima.

Tekst i foto: Sreten Mitrović