Još jedan uspješan vikend rogatičkih atletičara

24.05.2016.
Foto arhiva

Foto arhiva

Uspijeh na tri destinacije

ROGATICA – Protekli vikend bio je izuzetno uspiješan za sve selekcije Srpskog atletskog kluba “Rogatica”. Učestvovali su rogatički atletičari na tri takmičenja u Sokocu, Tuzli I Goraždu i ponovo ostvarili zapažene rezultate.

Uz učešće 28 BiH atletskih klubova, na Atletskom stadionu u Sokocu održano je mlađe juniorsko prvenstvo BiH za atletičarke i atletičare. Atletičari SAK “Rogatica”, Ivan Ćebić u bacanju kugle i ženska štafeta 4x100m (Janković, Ćaćić, S.Ćaćić, N.Ikonić) okitili su se bronzanim medaljama.

Najmlađi članovi Atletske škole skakača SAK “ROGATICA” pred predstojeće cicibansko mlađe pionirsko prvenstvo BiH uzeli su učešće na mini atletskoj ligi BiH, koje je u nedelju u organizaciji AK “Sloboda-Tehnograd”, održano na stadionu Tušanj u Tuzli.

Briljirala je jedna od najperspektivnijih BiH atletskih nada Marija Gračanin (2007) superiornim pobjedama u skoku u dalj (3,95m) i u trkama na 60 i 200 m. Više nego odličan nastup imale su i Sara Zoranović koja je bila druga u skoku u dalj, Magdalena Ilić je takođe osvojila drugo mjesto u trci na 200 m a Nađa Ujić je u istoj trci bila treća.

Drugu godinu za redom, a na poziv Vlade BPK i AK “Goražde”, atletičari SAK “Rogastica” uzeli su učešće na 4. Atletskom mitingu “Gotražde 2016”, za mlađe kategorije. Sjajna organizacija mitinga od otvaranja, defilea učesnika, ceremonije dodjele medalja pred prepunim tribinama stadiona u Goraždu i te kako su bili motiv da se atletičari našeg kluba predstave u što sjajnijem izdanju.

U svim trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama ostvarene su superiorne pobjede atletičara Rogatice. Briljirala je Snežana Ćaćić (2004) u skoku u dalj, pobjedom i fantastičnim rezultatom od 4,80 m.

Medalje u Goraždu su još osvojili:
Trka 100m: zlato Dejana Janković, bronza Irena Ikonić
Trka 200m: zlato Nikolina Ćaćić, srebro Jovana Ćebić
Skok u dalj: zlato Snežana Ćaćić, srebro Marija Gračanin
Bacanje kugle: zlato Ivan Ćebić
Štafeta 4X100m: zlato Janković, Ćaćić, S.Ćaćić, N.Ikonić

Trener SAK Rogatica Dejan Mićević je nakon ovih takmičenja istakao:
“Čestitke mojim pulenima na ostvarenim rezultatima, a iskoristio bih priliku da se zahvalim domaćinu atletskog mitinga na gostoprimstvu, kao i resornim ministrima u Vladi BPK, g-din. Slobodanu Jankoviću i Damiru Žugi, na domaćinstvu koje su priredili našim takmičarima i delegaciji posle završenog mitinga.