Juniori „Vrela“ drugoplasirani na turniru za prvaka BiH

16.05.2016.

Juniori Vrela

ČAJNIČE – Na polufinalnom turniru za prvaka BiH, juniori KK „Vrelo“ bili su drugoplasirani odmah nakon košarkaša Sparse.

Nakon tromjesečne pauze, mladi juniori Čajniča odigrali su prve zvanične utakmice u Sarajevu.

Prvog dana susreli su se sa ekipom iz Viteza, gdje su na sebi svojstven način, dobrom igrom pobjedili protivnika rezultatom 83:65. Zlatne ruke imali su Stefan Lučić 26, Pavle Milović 16, Sandro Savić 15 i Pavle Veselinović 10.

Trener Duško Pečenica naglasio je da je ovo još jedna pobjede vrijedna „čuda“ momaka Vrela.

Juniori Vrela 2

Odmah sledećeg dana košarkaši Vrela sastali su se ekipom Sparsa. Rezultat je bio neminovan, igrači Sparse, pobjedili su Čajničane rezultatom 117:50. Ovom pobjedom Sparsa je ušla među tri najbolje ekipe u BiH, dok su Čajničani sa jednom pobjedom i jednim porazom, ostvarili plasman od 4 do 6 mjesta u BiH. Najbolji među najboljima bili su Stefan Lučić 19, Pavle Veselinović 17, Stefan Manović 8.

Prema riječima Duška, ovo je bio ubjedljiv ali i najteži do sada poraz.

„S obzirom na okolnosti poraz je očekivan, jer je ekipa Sparse jedna od najboljih ekipa ne samo u BiH, nego i u Evropi-kaže Pečenica.

On je dodao da je bila velika razlika u kvalitetu igre, kao i u visini igrača.

„Imali smo tu nesreću, da nam se tokom utakmice, povrijedi jedan od igrača, koji je po visini jedini mogao da parira protivnicima-istakao je Duško.

Trener se zahvalio na fer i korektnoj igri, dodajući da im je bila čast imati ovakve protivnike, koji su bili na visini zadatka.

„Našim momcima bi takođe čestitao, jer su i ovoga puta dali sve od sebe u igri. Svaka čast momci-rekao je trener Pečenica.