Na ljetovanje iz Rudog otputovalo 13 djece

20.05.2016.

Becici

RUDO – Djeca iz Rudog, njih 13, otputovalo je danas u Bečiće na sedmodnevno ljetovanje u organizaciji Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, a u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske 2016. godine”.

Predstavnik Centra za socijalni rad iz Rudog Bratislav Bukva rekao je da su ove godine programom obuhvaćena i djeca predškolskog uzrasta iz pripremnog programa Ministarstva za polazak u osnovnu školu.

On je napomenuo da se ovaj projekat, čiji je cilj zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala, realizuje već 15 godina.

Prema njegovim riječima, ova grupa djece iz Rudog boraviće u dječijem odmaralištu “Užice” u Bečićima od 20. do 27. maja.

Bukva je istakao da će druga grupa djece u okviru ovog programa boraviti u istom odmaralištu od 14. do 23. juna.

On je pojasnio da će u junu u tom odmaralištu boraviti 24 djece iz Rudog koja pripadaju kategorijama iz porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca sa posebnim potrebama, djeca demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te djeca iz porodica sa četvoro i više djece.