Održana sjednica Izvršnog odbora MOSI – Rogatica 2016

17.05.2016.

MOSI sjednica

Rogatica dobija bazen

ROGATICA – Na prvoj sjednici Izvršnog odbora – MOSI Rogatica 2016 podnesena je informacija o dosadašnjim aktivnostima Organizacionog odbora kao i izvještaji o radu komisija.Nakon što je predsjednik Izvršnog odbora, Darko Novaković iznio uvodnu riječ i predložio dnevi red obratio se predsjednik Organizacionog odbora i načelnik opštine Rogazica Tomislav Puhalac je između ostalog istkao da pripreme uglavnom teku predviđenom dinamikom i da je već dosta posla urađeno.

– Ostala su nam je još nepuna dva mjeseca do početka igara i vjerujemo da ćemo uspijeti da ostvarimo sve zacrtane zadatke i spremni dočekamo sportiste i goste na 53. MOSI u našem gradu. Komisije su već odavno formirane i provode aktivnosti.Kao što je poznato Vlada i Ministarstvo porodice,omladine i sporta je dodjelilo status ovoj sportskoj manifestaciji od opšteg interesa. Trenutno smo u pregovorima i sa Vijećem ministara BiH i možemo biti zadovoljni a očekujemo značajnu pomoć i od većeg broja sponzora-istakao je u uvodu načelnik Puhalac.

Svakao informacija da će Rogatica do početka igara dobiti bazen za kupanja a na kome bi trebala biti i održana takmičenja u plivanju izazvala najviše pažnje.

– Sve jespremno za početak izgradnje bazena čija će lokacija biti na Sportsko rekreacionom centru.Na tenderu je prošla ozbiljna firma i ubjeđeni smo da će svi radovi na ovom značajnom objektu biti završeni već početkom jula i da će bazen u potpunosti biti spreman za provođenje takmičenja u plivanju ki to će biti još jedna sportska grana više na MOSI u našem gradu. U toku su aktivnosti za izgradnub terena za odbojku na pijesku. Radi se i na uređenju postojećih terena, postaviće se osvjetljenje na igralištu za tenis a popravićemo i osvjetljenje u sportskoj dvorani. Postaviće se i novi sloj asvalta na pojedinim sportskim objektima. Iakoće se većina sportskih nadmetanja u atletici odvijati na Sokocu radi postojanja atletske staze vjerujemo da ćemo u dogovoru sa Skupštinom MOSI napraviti dogovorvda se dio atletskih skakačkih i bacačkih takmičenja bude održano na stadionu u Rogatici .Urađeno je zaletište za skok u dalj, postavljen je tartan i planirano je da na otvaranju igara bude održano takmičenje – zaključio je Puhalac.

Uslijedili su izvještaji po komisijama gdje je najviše pažnje posvećeno komisiji za smještaj i ishranu prema informaciji Nebojiše Golić predsjednika ove komisije aktivnosti uveliko traju.

– Obišli smo kompletan grad i evidentirali do sada 102 domaćinstva koja su ponudila 638 ležajeva za smještaj sportista što trenutno nije blizu planiranih kapaciteta.Uz privatni smještaj još u određenim objektima koja imaju registrovanu namjenu za smještaj može se obezbjedito oko 60 mjesta. Svakako da će se u narednom periodu morati maksimalno angažovati da se obezbjedi još bar oko 300 mjesta u privatnom smještaju a uz to se mora i ozbiljno razmišljati o načinu kolektivnog smještaja. Svakako da će smještaj dosta rasteretiti i opštine iz okruženja koje će uglavnom vršiti svakodnevni prevoz za vrijeme igara.Što se tiče ishrane postoji dovoljan broj ugostiteljskih objekata koji će moći u potpunosti da izvrše svoje obaveze-istakao je Golić.

I komisija za kluturno zabavni program je već uradila dosta posla a predsjednik Slaviša Bojević je objelodanio i da će sportiste, goste i građanje Rogatice za vrijeme MOSI zabalvjeti Galija, Legende i Partibrejkersi a još je ostalo da se u narednih par dana riješi pitanje muzičke grupe koja bi nastupila na dan otvarana igara. Postoji nekoliko nloko lokacija gdje bi se trebao održavati kulturno-zabavni program ali će se najvjerovatnije sve provoditi na stadionu Malih sportova.

Komisija za provođenje takmičenja je već odradila veliki dio posla i po rječima predsjednika Miša Ikonića ostalo je još da se odrede određene lokacije gdje bi se održavala pojedina tekmičenja prije svih streljaštvo i odbojka na pijesku, a potreebno je izvršiti i adaptaciju pojedinih postojećih terena, takođe treba pod hitno da se definišu aktivnosti oko nabavke sportske opreme te angažovanja sliužebenih lica sudija i delegata. Prioritet je održavanje sastanaka komisije za provođenje takmičenja i komisije za nabavku sportske opreme i rekvizita kao bi se definitivno uskladilo stanje i izršile određene nabavke.

Sve članlovi ostalih komisija su iznjeli svoja zapažanja u dosadašnjim aktivnostima koja uglavnom teku po planu, Branka Džida koja je bila određena za predsjednika komisije za otvaranje i zatvaranje igara je podnijela zahtjev da Izvršni odbor razriješi dužnosti radi privatnih obaveza što će biti razmatrano do naredne sjednice.

Predsjednik Skupštine MOSI Tomislav Puhalac je istakao da je planirano da se naredna Skupština održi krajem maja a završno zasjedanje najvećeg organa igara trebalo bi biti održano u periodu od 20. do 25. juna.