Održana Vaskršnja tucijada

SRNA - Jovana Borovčanin - 02. maja 2016. 058.ba

Vaskrs tucijada u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu održana je Vaskršnja tucijada i izbor za najljepše ukrašeno vaskršnje jaje.

U kategoriji za najtvrđe jaje prvo mjesto pripalo je Ivanu Barancu, drugo mjesto Jovani Šijaković, a treće Đorđu Blagojeviću.

Titulu najljepše našarano jaje pripalo je Martini Samardžić, drugo mjesto osvojio je Darko Ćapara, a treće je pripalo Emiliji Samardžić.

Vaskrs tucijada u Andricgradu

Sveštenik Sredoje Andrić rekao je Srni da je praznik Vaskrsenja Hristovog praznik radosti i da su, uprkos lošem vremenu, djeca došla sinoć na Vaskršnju tucijadu u velikom broju, a to potvrđuje da je i Praznik mladosti.

„Na tucijadi, koju je organizovao hram Svetog cara Lazara, učestvovalo je oko 100 učesnika u izboru najtvrđeg jajeta i oko 20 u izboru za najljepše našarano jaje“, kaže Andrić i dodaje da te brojke potvrđuju da iz godine u godinu broj učesnika raste.

Nakon tucijade, u hramu Srpske pravoslavne crkvene opštine Višegrad za sve okupljene pripremljeno je posluženje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,