Održana Vaskršnja tucijada u Dobrunskoj Rijeci

SRNA - Jovana Borovčanin | Foto: Izdavačka sekcija Sokola - 03. maja 2016. 058.ba

Vaskrs u Dobrunskoj Rijeci (2)

VIŠEGRAD – U manastiru Svetog oca Nikolaja, u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada, održana je deseta po redu Vaskršnja tucijada i izbor za najljepše ukrašeno vaskršnje jaje.

U kategoriji za najtvrđe jaje prvo mjesto pripalo je Vuku Radojeviću, a drugo Petru Andžiću.

Vaskrs u Dobrunskoj Rijeci (1)

Titulu za najljepše jaje osvojila je Ana Andžić, a drugo mjesto pripalo je Sanji Kokošar.

Arhimandrit Jovan Gardović, iguman manastira iz Dobrunske rijeke i duhovnik „Sokola“, rekao je da je ovo tradicionalna tucijada koja je okupila mlade i one malo starije koji su se sjedinili sa djecom i došli da zajedno kroz molitvu obilježe veliki praznik Vaskrs.

„Ovo je vid druženja i zbližavanja. Odavde smo poslali sliku radosti djece koja su imala priliku da se upoznaju sa svojim vršnjacima“, naglasio je Gardović.

Vaskrs u Dobrunskoj Rijeci (3)

On je dodao da je ova tucijada pokazala da su djeca došla sa radošću, iako je vrijeme bilo loše, a samim tim što su došla u pratnji roditelja govori nam da je ovo i radost porodice.

„Današnji ambijent je ličio na jednu veliku porodicu, a naša Crkva se i trudi da sve ljude prigrli i da svi budu pod njenim okriljem, da bi bili srećni i da bi u životu uspjeli“, istakao je Gardović.

Gardović je rekao da su u organizaciji, osim manastira Svetog oca Nikolaja i Srpskog Sokolskog Društva „Soko“ iz Dobruna učestvovali i predstavnici Ravnogorskog pokreta Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,