Oštetili budžet opštine Novo Goražde za 10.000 KM

SRNA - 06. маја 2016. 058.ba

NOVO GORAZDE

NOVO GORAŽDE – Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali B.G. i D.N. zbog sumnje da su budžet opštine Novo Goražde oštetili za 10.000 KM.

Lice čiji su inicijali B.G. osumnjičeno je za krivična djela obmana prilikom dobijanja kredita ili drugih pogodnosti, te zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, dok je lice D.N. osumnjičeno za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, navode iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

B.G.je osumnjičen da je 2009. godine u svojstvu odgovornog lica Udruženja farmera Novo Goražde sklopio ugovor o kratkoročnoj pozajmici sa odgovornim licem u opštini Novo Goražde na novčani iznos od 10.000 KM, ali nije priložio virmanske naloge kao finansijsku garanciju da će odobrena sredstva vratiti opštini.

Pozajmica je odobrena za izgradnju otkupne stanice u mjestu Podkozara.

Osumnjičeni je dobijenu pozajmicu iskoristio za drugu namjenu, odnosno za izgradnju poslovnog objekta koji je uknjižio na svoje ime, a dobijena novčana sredstva nikada nije vratio opštini Novo Goražde.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: