Otvorena izložba grafika Bojana Otaševića

SRNA - Jovana Borovčanin | Foto: Slavko Garić - 03. маја 2016. 058.ba

Izlozba Bojan Otasevic  (2)

ANDRIĆGRAD – U galeriji „Lubarda“ u Andrićevom institutu otvorena je izložba grafika Bojana Otaševića iz Kragujevca.

Istoričar umjetnosti Olivera Vukotić iz Beograda rekla je da je Otašević umjetnik srednje generacije i jedan od najistaknutijih na prostoru Srbije i regiona.

„Prepoznatljiv je po konfiguracijskim prizorima, monumentalnim, dekadrira ljudsku glavu naglašenim crtežom. Portretisana ličnost je neko ko se nalazi u svima nama, ko se bavi problemima otuđenja, egzistencijalne zapitanosti i Bojan to iskazuje kroz ruku, pogled“, naglasila je Vukotićeva.

Ona je dodala da njegove kompozicije jesu jednostavne, ali da imaju izraženu snagu koja se manifestuje kroz crtež i naglašenu kolorističku vrijednost.

Izlozba Bojan Otasevic  (3)

„Na njegovim slikama je akcenat na boji, dok je na grafikama koje su izvedene suvom iglom akcenat upravo na grafizmu izraza, na intenzivnoj crnoj boji“, rekla je Vukotićeva.

Otašević je rekao da je izložio seriju grafika velikih formata, te da je ovo njegova 40. jubilarna samostalna izložba.

„Ove grafike su nastale u posljednjih 10 godina i ovo je izbor koji je najviše odgovarao ovoj galeriji, jer ima prostora da se izlože velike slike“, dodao je Otašević.

On je podsjetio da su grafike nastale u tehnici suve igle, visoke štampe i kaligrafije.

Izložba slika Bojana Otaševića biće otvorena narednih mjesec dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,