Pobusani ponedjeljak – Pomen za umrle

11. maja 2016. 058.ba

Grbolje u Cajnicu

ČAJNIČE – Na Pobusani ponedjeljak, na gradskom groblju „Rakovice“ sveštenici čajničkih parohija, posjetili su grobove i učinili pomen poginulim srpskim vojnicima koji su sahranjeni na ovom groblju, ali i svim upokojenim i sahranjenim na ovom svetom mjestu. Neraskidiva veza ljubavi, veže nas i posle smrti sa našim pokojnicima i našim milim i dragim srodnicima. Tako su i ove godine vjernici izašli da prisluži svijeće i učini molitvu za duše preminulih srodnika.

„Ovo je prvi dan da se poslije Vaskrsenja Hristovog molimo i pominjemo svoje umrle, pa smo sa molitvom i nadom na Vaskrsenje izašli da se pomolimo Bogu Vaskrsnom Hristu, da duše pokojnika primi u carstvo nebesko i rajsko naselje-rekao je prota Momir.

Prota dodaje da je u ovim krajevima običaj, da se ponese crveno jaje i da prilazeći grobu vjernici uzvikuju Hristos Vaskrse.

„Istovremeno je ovo bila prilika da se ove grobnice urede, kao i da se prebrišu nadgrobni krstovi-kaže Vasiljević.

Takođe je pohvalio mještane Miljena i ostalih sela koji su ove godine napravili zajedničku akciju čišćenja mjesnog groblja gdje su vrijedno radeći očistili i pokosili cijelo groblje, uredivši dio oko svake grobnice pojedinačno, i uklonivši sa groblja i oko groblja sve ono što je nepotrebno i narušava svetinju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: