Privode se kraju pripreme za treći “OK Fest”

26.05.2016.

OK-Fest

FOČA – Iako je do trećeg festivala za mlade “Ok Festa” koji će se od 1. do 4. jula održati na Tjentištu ostalo nešto više od mjesec dana organizatori privode kraju pripreme i najavljuju kvalitetnu i sadržajniju organizaciju. Sve svoje raspoložive kapacitete i infrastrukturu u organizaciji najmasovnijeg festivala u ovom dijelu Evrope ponudiće opština Foča i NP “Sutjeska”, istaknuto je na današnjem sastanku organizatora, lokalne uprave i nadležnih ustanova.

Skoro sve je spremno za treći OK Fest koji će i ove godine privući mlade iz cijelog regiona u jedinstveni ambijent najstarijeg nacionalnog parka u BiH.

-Iza sebe imamo već dvije godine iskustva, ova treća godina trebalo bi da bude i najbolja. Nadamo se dobrim vremenskim prilikama, naša očekivanja su da ćemo biti bolji u svakom segment, pa i u organizacionom. Očekujemo veću posjetu nego ranije. Sve službe počev od opštinskih do onih koji učestvuju u samoj organizaciji preduzeće svoj dio obaveza, sve u cilju sigurnog i kvalitetnog zbrinjavanja ljudi koji dolaze i turista iz svih krajeva i regiona-rekao je direktor OK Festa, Dubravko Suvara.

Festival za mlade jedna je od najboljih turističkih promocija Sutjeske, Foče kao i cijele RS. Stavljanjem svih raspoloživih kapaciteta u funkciju podršku organizaciji pružiće opština Foča.

OK-Fest 2

–Dogovorili smo se da će sve naše službe i ustanove, od policije, vatrogasaca, Komunalnog preduzeća, Doma zdravlja i drugih kao i proteklih godina pružiti svoje usluge i to na najvišem nivou sve u cilju bezbjednosti i drugih usluga koje su neophodne i učesnicima i posjetiocima-rekla je zamjenika načelnika opštine Foča, Radenka Srndović.

„Lajbah“, „Bajaga i instruktori“, „Viva voks“, Vlatko Stefanovski trio i Edo Majka najzvučnija su imena ovogodišnjeg „Okej festa“.Među učesnicima koji će imati priliku da „razdrmaju“ publiku su i „Babe“, „Hu si“, „Kolja i grobovlasnici“, „Kultur šok“, grupa „ZAA“, „Dječaci“, „Artan Lili“, „Stereo banana“. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Osim u bogatom muzičkom programu, mladi sa prostora čitave bivše Jugoslavije, koji posjećuju „OK fest“, imaju priliku da uživaju u planinarenju na Magliću i Zelengori, te u raftingu rijekom Tarom. U festivalskoj ponudi je i kino na otvorenom.

Prethodnih godina na ovom Festivalu nastupali su poznati muzički sastavi „Partibrejkers“, „Ortodoks Kelts“, „Ateist rep“, „Hladno pivo“, Darko Rundek, „Elemental“, „Zabranjeno pušenje“, „Brkovi“, „Zoster“, „Električni orgazam“, „Bed kopi“, „Darkvud dab“.