Promovisani romani „Dohvatiti snove“ i „Dorćolske lipe“

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. маја 2016. 058.ba

Dohvatiti-snove

VIŠEGRAD – U Višegradu su promovisane knjige „Dohvatiti snove“, autora Save Škobića iz Višegrada i „Dorćolske lipe“ Miroslave Đušić Nedeljković iz Beograda.

Književnik Slobodan Ristović rekao je da je Škobić jedan od privrženika djece, koji se pjesmom i maštom brani od starosti, i da je „sada kada se uozbiljio, pred čitaoce postavio roman `Dohvatiti snove`“.

Škobić je do sada objavio osam knjiga, a 17 napisao. Prepoznatljiv je kao režiser pozorišnih predstava, za koje je dobio mnogo nagrada, a knjige su mu prevođene na rusinski, makedonski i hrvatski jezik.

Dorcolske lipe

Miroslava Đušić Nedeljković rekla je da njena knjiga „Dorćolske lipe“ govori o ljubavi i porodici koja je osnov svega.

„Ljubav kao stvaralac života je nešto što nas prati u životu i što nam daje snagu, a porodica je ta koja nam daje snagu u svakom trenutku, koja stoji iza nas i kada pogriješimo i oni te greške opraštaju, što neki drugi ne bi oprostili i zato je porodica osnov svega“, istakla je Nedeljkovićeva.

Ona je navela da se radnja odvija krajem 60-ih godina, te da je to roman o odrastanju.

Izdavač knjiga „Dohvatiti snove“ i „Dorćolske lipe“, koje su večeras promovisane u višegradskom Domu kulture, jeste „Žiravac“ iz Požege.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: