Rekonstrukcija gradskog bazena u Čajniču

13. маја 2016. 058.ba

Bazen u Foci (2)

ČAJNIČE – U Čajniču je krenula rekonstrukcija gradskog bazena vrijedna 38.129,00 KM, koja se finansira iz posebnih sredstava prikupljenih od vodnih naknada i sredstava iz budžeta opštine Čajniče. Ovim projektom je obuhvaćena i sanacija korita rječice Janjine.

Prema riječima nadležnih u opštini, rekonstrukcija će trajati mjesec dana, a radiće se i na pratećim sadržajima i instalacijama koje se ne nalaze u samom bazenu. Kako je istakao načelnik opštine Goran Karadžić, u narednih mjesec dana bazen će dobiti novi izgled i sjaj.

„Završetkom rekonstrukcije poboljšaće se uslovi za kupanje na bazenu, mada je ovaj bazen i sada, što se tiče kvaliteta vode jedan od boljih bazena. Za ovoliko godina koliko postoji nismo imali ni jedan negativan nalaz kvaliteta vode“, istakao je načelnik Goran. On je podsjetio da će rekonstrukcija obuhvatiti izgradnju novog vodovoda, kao i rješavanje hidro problema koji su do sada bili prisutni.

Bazen u Foci (1)

„Ugradiće se filteri za vodu, hidranti za čišćenje bazena, ventili i dovod vode do bazena“- kaže Karadžić.

Načelnik je naglasio da će se izgraditi i nova skakaonica, bezbjedonosna zaštitna ograda oko bazena, pločice sa unutrašnje strane, a takođe i pločnik oko bazena pokriven pločicama površine oko 300 m².

Prema njegovim riječima urediće se ukupan prostor oko bazena, koji će imati sportski karakter, jer je u planu uređenje i sportskog centra u blizini gradskog bazena, na kom će se napraviti tereni za obavljanje svih sportova. On je dodao će biti dovedena i električna energija.

„Od izgradnje bazena 1959. godine, ovo je prvi put da je došlo do njegove rekonstrukcije, i smatram da ćemo na ovaj način omogućiti bolje uslove za omladinu i sve ljubitelje vodenih sportova da uživaju u ljetnim danima u Čajniču“ – rekao je načelnik Karadžić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: