Remi za nadu

29.05.2016.
Foto arhiva

Foto arhiva

FOČA – Derbi doigravanja za opstanak u eliti RS je opravdao očekivanja, ali nije razriješio dilemu ko će i od naredne godine ostati prvoligaš. Iako je susret odigran po sparnom vremenu, preko 500 gledalaca na stadionu pokraj Ćehotine je uživalo u dobroj fudbalskoj predstavi. Domaći tim je bio bolji tokom prvog poluvremena, stvorio nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli igrači Sutjeske da pogode mrežu gostiju iz Mrkonjić Grada.

Možda se presudni momenat utakmice desio u 42. minutu, kada je isključen domaći igrač Borislav Cicović nakon udaranja gostujućeg igraća Sladojevića.

I u drugom dijelu iako oslabljeni, Fočaci su atakovali prema golu Slobode, što im se isplatilo u 53. minutu. Slobodan udarac sa 25 metara je izveo Mojović, golman gostiju Matović je nakratko odbio loptu, na koju je natrčao Radomir Drakul i prizemnim udarcem je smjestio u donji lijevi ugao gola Mrkonjićana.

Potom su gosti krenuli na sve ili ništa. Napravili su nekoliko povoljnih prilika i konačno u 80. minutu su uspjeli i da izjednače rezlutat. Na jednu odbijenu loptu je natrčao Srndović i uputio šut sa 20 metara, golman Petrović je uspio da je zahvati vrhovima prstiju, a ona je odsjela u gornjem lijevom uglu gola Sutjeske.

Sutjeska (F) – Sloboda (MG) 1:1 (0:0)

Strijelci:1:0 R.Drakul u 53.; 1:1 Srndović u 80. min. Gradski stadion u Foči. Gledalaca: 1000. Sudija: Vladimir Bijelica (I.Sarajevo ) 7. Žuti kartoni: N.Drakul, Mrgud i B.Radović (Sutjeska); Mirković, Kukavica, Pilipović (Sloboda). Crveni karton: Borislav Cicović u 42. minutu.

Sutjeska: Petrović 7,5, N.Drakul 7, Cicović 5, Mrgud 7, Rašević 7,5 (od 71. min A.Ivanović-), Đoković 6,5, Mojović 7,5, R.Drakul 7,5, Drakul 7, Danilović 7, Pljevaljčić 6,5.

Sloboda (MG): Matović 7, Kovačević 7, Mirković 6,5, Danilović 6, Kukavica 7, Malbašić 7, Travar 6,5 (od 70. min. Lazendić -), Srndović 7, Gračanin 6,5, Pilipović 6 (od 46. min. Tomić 6,5), Kondić- (od 10. min. Sladojević 7).

Igrač utakmice: Radomir Drakul (Sutjeska).