Rogatički atletičari ponovo blistali

29.05.2016.
Atletika - Cicibani iz Rogatice

Foto arhiva

SKAKAČKI TANDEM ĆAĆIĆ-GRAČANIN, PRVAKINJA I VICEPRVAKINJA BiH

ROGATICA – Atletičarke SAK “Rogatica”, Snežana Ćaćić i Marija Gračanin, pod dirigentskom palicom trenera Dejana Mičevića postigle su zavidan uspjeh.

Na Atletskom prvenstvu BiH za cicibane i mlađe pionire, koje je uz učešće 22 atletska kluba iz BiH, u sjajnoj organizaciji AK “Glasinac”, održano u subotu na stadionu “Bare” na Sokocu.

Titulom i više nego uvjerljivom pobjedom u konkurenciji 18 BiH, mlađih pionirskih skakačica u dalj, okitila se Snežana Ćaćić (2004) svojim drugim najboljim ovogodišnjim skokom od 4m i 52cm.

Paralelno sa skokom u dalj, Ćaćićka je skakala i skok u vis, što joj je donjelo 2. mjesto i titulu viceprvakinje BiH.

Da se još jednom, a po ko zna koji put potvrdilo da Rogatica ne samo na atletskim skakalištima RS, BiH, već i šire ima najtalentovanije takmičare, pobrinula se najmlađa učesnica finala skoka u dalj za cicibanke, Marija Gračanin (2007), koja se okitila titulom viceprvakinje BiH, zauzevši drugo mjesto u konkurenciji 40 BiH skakačica skokom od 3m i 89cm.

Solidne nastupe na ovom takmičenju imali su i Magdalena Ilić u skou u vis i skoku u dalj, Sara Zoranović u skoku u dalj, Nađa Ujić u trci na 200 metara, Njegoš Ikonić takođe u trci na 200 metara kao i Ranko Gračanin u trci na 300 metara, a uz njih i štafeta cicibanki 4x100m (Ujić, Ilić, Zoranović, Gračanin).

Nakon takmičenja trener Dejan Mićević je istakao:
– “Suvišan je bilo kakav komentar mene kao trenera na ove postignute rezultate. Žalosno je što ovo niko ozbiljno ne prepoznaje i ozbiljno ne podrži, ali mi se ne žalimo nastavljamo sa radom i obećavamo i dalje pojedinačne uspijehe na atletskim borilištima” – rekao je Mićević.