Saradnja ŠG „Sjemeć“ i penzionera u Rogatici

24.05.2016.

Jagodic i Vukasinovic

JEFTINIJI OGRIJEV ZA PENZIONERE

ROGATICA – Direktor ŠG „Sjemeć“ Milorad Jagodić i predsjednik Opštinskog udruženja penzionera u Rogatici Drago Vukašinović, potpisali su danas, 23. maja, ugovor o isporuci 3000 kubnih metara ogrijevnog drveta penzionerima u ovoj opštini.

– Za razliku od prošle godine kada je „Sjemeć“ penzionerima isporučivao drva po zvaničnom cjenovniku i na rate do šest mjeseci, ove godine cijena će biti za 10 procenata niža od cijena ostalim kupcima. Uz to, i sa prevoznicima smo se dogovorili da i oni snize cijene svojih usluga. Oni su se složili da voze za 11 posto niže od prošlogodišnje cijene, reče direktor „Sjemeća“ Milorad Jagodić.

Predsjednik rogatičkih penzionera Drago Vukašinović dodao je da je prošle godine 360 penzionera koristeći samo odgođeno plaćanje preuzelo 2900 kubnih metara ogrijevnog drveta. Pošto su ove godine drva jeftinija za 10 posto, to će puno značiti za skroman budžet najvećeg broja naših penzionera, kojih se već preko 180 prijavilo za drva i novi se svakog dana javljaju.

Vukašinović je rekao još da ovo nije i jedini vid pomoći „Sjemeća“ penzionerima u Rogatici. Ona se sastoji u finansijskom i materijalnoj podršci Udruženju, ali i izravno pojedinim penzionerima na čemu se on zahvaljuje direktoru Jagodiću i cijelom kolektivu.