Srednjoškolski centar „27. januar“ na Sajmu preduzeća za vježbu u Janji

Jovica Vasović - 10. маја 2016. 058.ba

Srednjoskolci  Roge u Janji

ROGATICA – Preduzeće za vježbu je inovativna nastavna metoda koja simulira procese realnog preduzeća. Time učenici završnih razreda mogu da primijene stečena znanja i tako se pripreme za suočavanje sa izazovima u realnom poslovanju.

Srednje ekonomske škole praktikuju organizovanje sajmova preduzeća za vježbu, gdje učenička preduzeća za vježbu mogu obavljati međusobnu
imaginarnu trgovinu.

Jedan od takvih sajmova održan je prošle srijede u Janji, gdje je učestvovalo dvadeset preduzeća za vježbu. Pored srednjoškolaca iz Janje, Bijeljine, Teočaka, Banjaluke i Sarajeva učestvovali su i učenici SŠC „27. januar“ iz Rogatice. Uz stručnu pomoć profesorica Pejke Delić i Biljane Mirić, predstavili su svoja preduzeća „Pikolino“ i „Sweety Tweety“.

Učenici su zadovoljni što su kroz trgovinu sa drugim preduzećima mogli da praktično primijene znanja stečena u prve tri godine školovanja, uz dodatak predmeta koji se izučavaju u četvrtom razredu i koji se implementiraju u praktičan rad. Učešće na Sajmu smatraju veoma korisnim, izražavajući želju da ovakvih dešavanja bude više.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: