Sutjeska ostvarila značajnu pobjedu u Mrkonjić Gradu

01.05.2016.

FK Sutjeska

Trijumf od suvoga zlata

FOČA – Fudbaleri Sutjeske ostvarili su veliku pobjedu u Mrkonjić Gradu. Izabranici Filipa Ikonića su minimalno ali potpuno zasluženo savladali Slobodu, pogotkom Nikole Mojovića iz slobodnog udarca u 70. minutu i širom otvorili vrata opstanka. Tako su Fočaci nastavili uspješnu seriju u prvoligaškom plej autu RS od tri vezane pobjede, prije Mrkonićana fudbaleri Sutjeske su su savladali Vlasenica na gostovanju i Drina HE u Foči.

– Ovo je trijumf od suvoga zlata, došli smo do pobjede u najboljem trenutku. Igrači su dali maksimum, ostavili su srce na terenu, pokazali karakter i konačno nam se vratilo dosta propuštenog na najbolji način. Iako smo imali previše persolnalnih problema praćenih povredama fudbalera, uspjeli smo da stignemo do veoma značajnih bodova kada je bilo najteže jer je Sloboda sigurno jedan od najboljih klubova u plej autu – ističe mladi stučnjak Filip Ikonić.

Ostalo je još šest kola u doigravanju za opstanak i sad je sve u rukama fočanskih fudbalera, koji sigurno zaslužuju mesto u eliti RS.

– Napravili smo veliki korak ali ima još dosta da se igra. Više ne moramo praviti pogled prema Premijer ligi i strijepiti koliko klubova će ispasti, sve je do nas samih. Istina imamo i povoljan raspored kolji je diktirao da naredne tri utakmice igramo pred domaćim navijačima kada nam u goste dolaze novogradska Sloboda, zatim Leotar i Vlasenica, potom gostujemo kod Drine HE pa smo ponovo domaćin Slobodi iz Mrkonjić Grada a u poslednjem kolu putujemo u Novi Grad. Nema opuštanja ni lakih protivnika to pokazuju rezultasti u protekla četiri kola doigravanja. Strategiju prvimo od utakmice do utakmice, sada su nam sve misli okrenute narednom meču protiv ekipe iz Slobode iz Novog Grada u kome želim da potvrdimo dobro izdanje protiv mrkonjićke Slobode – zaključio je Filip Ikonić trener Sutjeske.