SVETKOVINA KNjIGE I KULTURE: Prvi sajam knjiga u Andrićgradu

30.05.2016.

vizantijski trg u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Ovogodišnji obrazovni i kulturni program Andrićgrada biće obogaćen Prvim sajmom knjiga koji će se održati od 25. juna do 10. jula na Vizantijskom trgu u Andrićgradu.

Sajam knjiga u Andrićgradu posvećen je predstavljanju produkcije izdavača iz Republike Srpske i Srbije, kao i inostranih izdavača, izdavača obrazovne, školske i stručne literature, izdanja iz oblasti religije i teologije. Sajam obuhvata i predstavljanje pisaca na štandovima učesnika i posebna predstavljanja i promocijame u okviru pratećih programa.

Posebno će biti predstavljena književnost zemlje gosta, a to je ove godine Urugvaj.

Sajam će pratiti i tematske izložbe, a stručni žiri proglasiće izdavačkim poduhvatom jedno djelo izdato u Republici Srpskoj i jedno djelo izdato u Srbiji, između djela objavljenih tokom 2015. i prvog polugodišta 2016.

Organizator Prvog sajma knjiga je Andrićgrad. Realizacija programa manifestacije provodi se u saradnji sa Andrićevim institutom iz Višegrada, a tehnička realizacija u saradnji sa Beogradskim sajmom knjiga.

Manifestacije se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, a uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture i obrazovanja Srbije.
RTRS