U susret 53. MOSI „Rogatica 2016“ – Ubrzane pripreme domaćina

28.05.2016.

MOSI Rogatica skupstina (1)

ROGATICA – Pedesettreće Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) „Rogatica 2016“ održaće se od 13. do 17. jula. Na Igrama će biti zastupljeno 14 sportskih disciplina. Muškarci i žene takmičiće se u velikom fudbalu, što je prvi put da se dame pojavljuju u kopačkama u istoriji Igara, košarci, odbojci, rukometu, planinarstvu, šahu, atletici sa diskom, stonom tenisu, tenisu, streljaštvu, ribolovu i odbojci na pijesku, dok će muškarci igrati još mali fudbal i takmičiti se u biciklizmu i sva takmičenja, osim ribolova i možda atletike će se održati u Rogatici. Ribolovno takmičenje održaće se u Ustiprači, a Sokolac je alternativa za atletiku.

Ovo je odlučeno danas na drugoj sjednici Skupštine MOSI, koja je održana u sali SO-e Rogatica, kojoj su bili prisutni članovi iz svih opština učesnika Igara iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH.

Na Skupštini je donesena i odluka o izmjenama i dopunama normativnih akata MOSI, a posebnu pažnju izazvao je izvještaj o toku priprema za ovu veliku manifestaciju mladosti i sporta. Podnio ga je načalnik opštine Tomislav Puhalac u ulozi predsjednika Organizacionog odbora MOSI „Rogatica 2016“.

MOSI Rogatica skupstina (2)

– Pripreme, rekao je on, teku dobro. Formirane su potrebne komisije i druga radna tijela. Sve one su usvojile svoje operativne programe rada i na njihovoj realizaciji se ubrzano radi. Tako, na primjer, Komisija za smještaj sportista i drugih učesnika Igara već je obezbjedila smještaj u privatnom smještaju u gradu. Raspisani su tenderi za nabavku opreme i inventara, intenzivno se radi na revitalizaciji postojećih i izgradnji novih sportskih terena, razgovara se i sklapaju ugovori sa učesnicima kulturno-zabavnog programa i obavljaju drugi prateći poslovi.

– Uz sve ovo, naglasio je Puhalac, za nas i budućnost Igara je od velikog značaja činjenica da smo uspjeli obezbijediti podršku Ministzarstva porodice, omladine i sporta i MOSI su ušle u kalendar manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku u 2016. godini.

Na Skupštini je pokrenuta inicijativa da se u okviru MOSI održi i takmičenje za invalide kao PARAMOSI „Rogatica 2016“. O tome će konačnu odluku donijeti Stalni komitet MOSI čija sjednica će se održati u drugoj polovini juna.

Tekst i foto: Sreten Mitrović