U toku prikupljanje pomoći porodici Janjić iz Rogatice

24.05.2016.

Akcija za porodicu Janjic

VIŠEGRAD – U Višegradu je u toku humanitarna akcija prikupljanja pomoći samohranoj majci dvoje djece Tankosi Janjić iz Rogatice.

Tankosa Janjić živi sa kćerkom i sinom kao podstanar u neuslovnim podrumskim prostorijama, sa mjesečnim primanjima od 105 KM na ime dječijeg dodatka.

U dva navrata dobila je pomoć od načelnika opštine Tomislava Puhalca, dok su joj u Centru za socijalni rad rekli da ne može dobiti pomoć jer je radno sposobna.

Najteži i skoro nerješiv problem ove siromašne porodice je kako obezbijediti hranu. Žive samo zahvaljujući dobrim ljudima, a glavno i najčešće jedino jelo im je krompir koji dobiju od komšija.

Dobri ljudi pomažu Janjićima da nabave drva za zimu, a kćerka Jelena je prošle zime dobila čizmice da može ići u školu.

Tankosa kaže da joj je glavni cilj da šestogodišnja Jelena i desetomjesečni sin Nemanja budu živi i zdravi, da imaju puno hrane i da im obezbijedi normalne uslove kako bi postali dobri ljudi.

Akciju, koja će trajati i sutra, organizovao je Zoran Maksimović putem jednog info-portala.

Organizator ove humanitarne akcije poziva sugrađane i sve koji mogu da pomognu da nekvarljivu hranu, garderobu, higijenska sredstva donesu sutra kod “CM marketa”, gdje će se od 11.00 časova prikupljati pomoć.