Vaskrsenje donosi radost života

01.05.2016.
Foto arhiva

Foto arhiva

ANDRIĆGRAD – U Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, nakon vaskršnje liturgije koja je služena u ponoć, dočekan je Blagodatni oganj i pročitana poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Sveštenik Sredoje Andrić rekao je da, dočekujući Vaskrsenje Hristovo mi dočekujemo radost života, radost koja na Bogu poznat način ozaruje naše duše i prosijava kroz naše lice.

“Onoliko koliko se raduješ Vaskrsenju toliko si spreman da se kroz ovaj život raduješ budućem životu. Jer za pravog hrišćanina, smrt i teškoće ovoga svijeta su prolazne. Radujući se zemaljskom novom danu mi živimo za novi dan i novo vrijeme u slavi Vaskrslog Hrista”, istakao je Andrić.

On je naglasio da zato pravi hrišćanin na praznik Vaskrsenja Hristovog mora i treba da bude svijetlog, a ne tmurnog lica.

Andrić je napomenuo da radost ne treba da bude lažna, već odraz duše koja teži svetosti, ljubavi, ljepoti i dobroti, skladu i harmoniji i koja se raduje svakom ljudskom biću i susretu sa njim.

“Vaskrsenje nas poziva da svaki dan živimo Vaskrsenjem i da se, ma koliko to u današnje vrijeme zvučalo paradoksalno, radujemo svakom novom danu”, rekao je Andrić Srni, dodajući da je Hristos pobijedio smrt i otvorio vrata Raja za sve pravdoljubive, bogoljubive, čovjekoljubive i hristoljubive.

U Hramu Svetog cara Lazara nakon pashalne večeri u 18.00 časova biće održana Vaskršnja tucijada i izbor za najljepše ukrašeno jaje.