Dan otvorenih vrata u Srednjoškolskom centru “27. januar”

04.06.2016.

Dan otvorenih vrata u Rogatici (1)

ROGATICA – U skladu sa preporukom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Srednjoškolski centar “27. januar” tradicionalno je priredio Dan otvorenih vrata za učenike koji su završili osnovnu školu. Po riječima direktorice Centra, Žakline Lelek, kao jedan od ciljeva srednjeg obrazovanja, pored sticanja obrazovanja u skladu sa interesima i potrebama učenika, definisano je i pružanje podrške učenicima u izboru odgovarajućeg zanimanja, u skladu sa potrebama tržišta rada. Lelekova naglašava da je realizacija dana otvorenih vrata bitna radi što boljeg informisanja budućih srednjoškolaca i njihovih roditelja o upisu u željenu struku i zanimanje, te radi pružanja dodatnih informacija o vannastavnim aktivnostima, projektima i svemu onome što škola nudi svojim učenicima.

Dan otvorenih vrata u Rogatici (2)

U organizaciji Dana otvorenih vrata najviše su učestvovali učenici Srednjoškolskog centra. Oni su, u sklopu Nastavnog plana i programa, bili obavezni da pripreme prezentacije koje su izložili svojim budućim drugarima. Predstavljen je istorijat škole i detaljne informacije o obrazovnim profilima koje škola nudi – gimnazija i ekonomski tehničar. Profesori su odgovarali na pitanja, pomalo uplašenim budućim srednjoškolcima, koji su se interesovali da li su neki novi predmeti, poput latinskog jezika, teško savladivi.

Zgradu svoje buduće škole su napustili sa dozom olakšanja, shvativši da je pred njima novo životno poglavlje, a da se samo kontinuiranim radom mogu postići željeni rezultati.