Fočaci remijem u Novom Gradu ispunili plan

05.06.2016.

FK Sutjeska

FOČA – Ono što su priželjkivali fudbleri Sutjeske su u potpunosti ostvarili na gostovanju u Novom Gradu. Fočacima je upravo bio potreban jedan bod da mirno uplove u luku spasa. Izabranici Filipa Ikonića koji ima velike zasluge za ostvarenje cilja su pokazali najviše u doigravanju za opstanak i poptpuno zasluženo će i naredne godine nastupati u eliti RS.

– Sada možemo da odahnemo i mirno odemo na zasluženi odmor. Naši fudbaleri su dali maksimum u doigravanju smo ostvarili impozantnu seriju od sedam pobjeda, dva remija i samo jednog poraza što dovoljno govori o učinku ekipe. U Novom Gradu smo odigrali mudro, čvrsto u odbrani imali smo sjajne prilike na početku drugog poluvremena i da pobedimo ali imao je i domaći tim sve kad se sabere nerešen rezlutat je najrealniji. Uglavnom igrači su upotpunosti ispoštovali sve što smo se dogovorili i po završetku susreta je moglo da počne slavlje. Slijedi pauza od petnaestak-dvadestak dana a pred nama iz stručnog štaba je da odradimo analizu kompletnog prvenstva i spremni dočekamo početak priprema, istakao je strateg Fočaka Filip Ikonić. Veliko zadovoljstvo je i u redovima agilne Uprave Sutjeske a predsjednik Zlatko Radović sa ponosom ističe da će Sutjeska u budućnosti biti stabilan prvoligaš.

– Jedno je sigurno više nećemo dozvoliti da naš tim dođe u situaciju i kakvoj smo bili u proteklom šampionat. Nakon slabih partija u prvenstvu u doigravanju smo pokazali da imamo snagu i kvalitet da budemo u gornjem dijelu tabele. Zato ćemo odmah vidjeti šta nam je prioritet u narednim

danima do početka priprema. Sigurno je da ćemo dovesti nekoliko adekvatnih pojačanja na određenim pozicijama, ojačaćemo i rad stručnog štaba. Potrudićemo se i da uz pomoć opštine Foča na čelu sa načelnikom kojim se ovim putem zahvaljujemo na izuzetnoj saradnji a koja je i glavni finansijer kluba obezbedimo sredstva za neometan rad. Naredno prvenstvo će biti izuzezno teško i kvalitetno više od pola lige će sačinjavati bivši premijerligaši koji raspolažu sa odličnim sastavima. Zato i mi moramo dati sve od sebe da napravimo respekrtabilan tim koji će moći da odgovori na sve izazove – rekao je Zlatko Radović prvi čovek fočanskog prvoligaša.