Krst iznad Čajniča

10. juna 2016. 058.ba

Krst iznad Cajnica 2

ČAJNIČE – Članovi Planinarsko-ekološkog društva „Vijogor“ iz Čajniča podigli su Krst na brdu Cicelj, koje se uzdiže iznad grada. Po riječima članova ovog udruženja to je samo jedan u nizu krstova koje su već postavili i koje planiraju da postave. Ovaj čin za njih je simbol nade, vjere i života u prirodi i sa prirodom.

Krst iznad Cajnica

„Mi smo aktivni planinari i osvajajući nove vrhove, vidjeli smo da tu nešto nedostaje. Tako smo došli na ovu ideju da neke od naših planina obilježimo sa Krstom. Krst je simbol pobjede dobra nad zlom i života nad smrću. Mi naša planinarenja želimo da upotpunimo, da ne bude to samo hodanje u prazno, nego da to bude i molitveno putovanje. Osvajaući nove vrhove mi sve više čeznemo za našom vječnom otadžbinom i tako dolazeći do Krsta mi dobijamo novu nadu na spasenje i život vječni. Hrišćanin je pozvan da slijedi Hrista, noseći svoj životni Krst, zato ove uspone do Krsta mi smatramo kao neku vrstu podviga.

Cajnice

Do sada smo postavili Krstove na Orlovačkim stijenama, Gudelju i Cicelju, sljedeći planiramo postaviti na planini Grabovici. Tako, kada gledamo iz grada prema istoku, zapadu, sjeveru i jugu, ugledaćemo Krstove. Ovo je samo jedna od naših aktivnosti. Još uz to uređujemo i markiramo staze do vrhova naših planina, uređujemo izvore, čistimo okolinu.“, kažu iz PED „Vijogor“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,