Maturanti primili diplome – Teodora Džatić učenica generacije

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. juna 2016. 058.ba

Teodora Dzatic

Iz Srednjoškolskog centra u Rogatici

ROGATICA – Maturanti, po dva odjeljenja gimnazije i ekonomskih tehničara, jednog tehničara za obradu drveta i jednog bravara trećeg stepena, Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici, u ukupnom broju od 112 učenika, danas, 13. juna, primili su svjedočanstva i diplome na završetku srednjoškolskog obrazovanja.

Kako reče zamjenik direktora Centra Milijana Radonjić radi se o 112 učenika i jednoj od uspješnijih generacija u kojoj je 22 odlična i 23 vrlodobra đaka. Među odličnim su i dva nosioca diplome „Vuk Karadžić“, učenice gimnazije, Danijela Matović i Teodora Džatić, koja je ujedno i učenica ove generacije.

Maturanti u Rogatici

Teodora Džatić kao učenik generacije iz osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici došla je sa čistom peticom iz svih nastavnih predmeta i vladanja. Sa odličnim ocjernama i primjernim vladanjem nastavila je i kroz sve razrede srednje škole.

– Nije to teško postići ako se pomno slušaju predavanja u školi i pravilno rasporedi slobodno vrijeme kod kuće, reče ova vrijedna i marljiva učenica. Ja sam u tome uspjela i uz petice u učenju bavila sam se i aerobikom i išla na kurseve engleskog jezika kojim se mogu služiti skoro pa perfektno. Uz to bila sam aktivna i u literernoj sekciji škole, išla na takmičenja iz matematike i fizike. U trećem razredu bila sam predsjednik Savjeta učenika, a u drugom i četvrtom zamjenik predsjednika…

Maturanti u Rogatici 2

Kao učenik generacije Teodora je primila pregršt različitih priznanja i nagrada. Tu je i novčana od 300 maraka sa kojom ju je za odlično učenje i primjerno vladanje nagradio načelnik opštine Tomislav Puhalac, a uz to stekla je i pravo na opštinsku stipendiju bez konkurencije i bez obzira na odabir fakulteta na koji planira da se upiše, a ona se već opredijelila. Studiraće arhitekturu u Banja Luci. U neku ruku ide očevim stopama, koji je diplomirani građevinski inženjer.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,