Monodrama „Na prelu“ u ustanovi „Sunce“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. juna 2016. 058.ba

Sunce predstava (1)

ROGATICA – Monodramu „Na prelu“ srpskog književnika Janka Veselinovića izvela je danas za štićenike ustanove socijalne zaštite starijih lica „Sunce“ članica Dramsko-recitatorske sekcije Narodne biblioteke Sara Nešković.

Sunce predstava (2)

– Kao što je poznato ova Veselinovićeva monodrama govori o babi Vidi i njenom životu. Uglavnom je riječ o ženi sa sela preko koje se lome i dobro i zlo i sva zbivanja u seoskoj porodici, reče direktorka Biblioteke Anđelka Đerić naglasivši da se sa upravom „Sunca“ dogovorili na dalju saradnju i da će ovakvih i sličnih programa ubuduće biti skoro svakog mjeseca.

Sunce predstava (3)

– Naš je cilj da štićenicima, kojih je u ustanovi oko 50, uz stalni televizijski program u zajedničkim prostorijama i sobama, gdje su manje pokretni, obezbijedimo korišćenje knjiga i novina za čitanje, pokušamo i na ovaj način olakšamo treće životno doba i koliko-toliko umanjimo nostalgiju za njihovom kućom i porodicom. Otuda i saradnja sa Bibliotekom, reče direktor „Sunca“ Radomir Ćućula.

Mladu interpretatorku monodrame „Na prelu“ Saru Nešković štićenici Doma za starija lica pomno su pratili i toplo pozdravljali tokom i na kraju programa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,