Održano šesto druženje dobrovoljnih davaoca krvi

12. juna 2016. 058.ba

Davanje krvi

ČAJNIČE – Prošle godine građani Čajniča donirali su veliku količinu jedinica krvi, davanjem krvi spasili mnoge živote i postali nečiji heroji. U znak poštovanja humanog gesta i solidarnosti opština Čajniče, posredstvom OOCK u Čajnicu, danas je organizovala šesto po redu druženje dobrovoljnih davaoca krvi na Trojanu.

Dobrovoljni davaoc krvi Vitko Dačević, koji je do sada dao krv 52 puta, izjavio je da u ovu dobrovoljnu i humanu aktivnost treba da se što više uključi mladih ljudi.

„Svjest kod mladih ljudi o drustveno odgovornim aktivnostima i humanim vrijednostima trebalo bi da se razvija, jer većinski davaoci krvi su osobe starije populacije“ – kaže Dačević.

Iz Crvenog krsta Čajnice su rekli da je ovo jedan od načina zahvalnosti prema humanim ljudima, jer jedna kap krvi znači život.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: