Pioniri Sutjeske uspješno okončali sezonu

20.06.2016.

Pioniri Sutjeske

Rezultati za respekt

FOČA – U fočanskoj Sutjesci je nastavljen uspješan kontinuitet rada u omladinskim selekcijama. Potvrda tome su vrlo dobri rezultati pionirskog tima, koji je pod stručnim rukovodstvom trenera Duška Raševića okončao sezonu u kvalitetnoj omladinskoj ligi grupa Jug na prvom mjestu, a potom u doigravanju za prvaka BiH završio nadmetanje među osam najboljih ekipa u državi.

– Foča ne mora da brine za svoju fudbalsku budućnost, ponovo imamo jednu nadarenu generaciju mladih fudbalera koji su već svojim dobrim nastupima skrenuli pažnju. Sada je već sigurno da će nekolicina iz ove sjajne selekcije poći stopama mnogobrojnih asova koji su ponikli na stadionu pokraj Ćehotine i pronijeli slavu Foče i Sutjeske. Svi naši mladi fudbaleri zaslužuju pažnju, ipak posebno se ističu golman VIadan Plemić, te igrači Nikola Šupić, Ognjen Mojović, Vaso Vuković…. koji su dali veliki doprinos da se nađemo u samom vrhu pionirskog fudbala u BiH – ističe Duško Rašević. Trener Duško Rašević je inače nosilac Uefine „A“ licence i osim stručnog, na svoje igrače prenosi i peodagoški rad što je zaista vidljivo na svakom mjestu gdje se mladi igači Sutjeske pojave.

– Ponosni smo na našu djecu, iako su tek na početku fudbalske karijere, ponašaju se kao profesionalci i to je svakao dio uspijeha. Rezultati naših poletaraca još više dobijaju na važnosti kada se istakne da su nastupali sa generacijom godinu dana mlađom od svojih rivala. To je bilo svakako presudno u četvrtfinalnom susretu za prvaka BIH, kada smo u dva navrata poraženi od Radnika iz Bijeljine, ekipe koja ima izuzetno respektabilan tim. Sve kad se sabere, prezadovoljni smo protekom sezonom, a sigurni smo i vjerujemo da će ovaj tim u budućnosti imati šta da pokaže – zaključio je Rašević, trener pionira Sutjeske.