Prijem za učenike generacije osnovne i srednje škole

21.06.2016.

HE ucenici

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća “Hidroelektrane na Drini” iz Višegrada Mile Lakić organizovao je prijem za učenika generacije Srednje škole “Ivo Andrić” Božu Topalovića i učenika generacije Osnovne škole “Vuk Karadžić” Jelenu Jovanović.

“Nastavljamo tradiciju prijema najboljih đaka osnovne i srednje škole iz Višegrada. Na ovaj način pokazujemo da vodimo računa o lokalnoj zajednici u kojoj živimo”, rekao je Lakić.

On je podsjetio da je ovo preduzeće u prethodnom periodu organizovalo prijem za sportiste koji su postigli najbolje rezultate u sportovima kojima se bave.

“Ova uprava na različite načine pomaže lokalnoj zajednici. Direktna pomoć je ono što uplaćujemo na osnovu potopljenog zemljišta. Iz tog programa su sredstva za sportske kolektive, za kulturna udruženja i manifestacije koje se održavaju u gradu”, dodao je Lakić.

Učenik generacije Osnovne škole “Vuk Karadžić” Jelena Jovanović rekla je da je ovaj prijem velika čast za najbolje učenike i podsticaj za dalji rad. Ona je dodala da će školovanje nastaviti u Vojnoj gimnaziji u Beogradu.

Učenik generacije Srednje škole “Ivo Andrić” Božo Topalović zahvalio je “Hidroelektrani” na prijemu. “Ovo je nagrada za uspjeh koji sam postigao, a školovanje ću nastaviti na Medicinskom fakultetu”, rekao je Topalović.