Proslavljena slava Kola srpskih sestara u Čajniču

09.06.2016.

Kolo srpskih sestara u Cajnicu

ČAJNIČE – Lomljenjem slavskog kolača u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, prosavljen je Car Konstantin i Carica Jelena, Krsna slava Kola srpskih setara „Sv carica Jelena“.

Čin rezanja slavskog kolača obavio je protojerej Dragiša Simić uz sasluženje djakona Srđana Pjevca.

Govoreći o značaju rada sestara Kola, protojerej Dragiša je čestitao Krsnu slavu, da im Bog i Majka Božja i Sveta carica Jelena zaštitnica Kola srpskih sestara, budu na pomoći u njihovom radu.

Protojerej Dragiša je dodao da njihov rad koji se sastoji u pomoći bližnjima, a naročito potrebitima, bude na spasenje njihovih duša, a na korist Crkve i društva.

„Da se ugledaju na Svetu caricu Jelenu, Svete žene Mironosice i sve Svete majke i sestre iz roda hrišćanskog i srpskog, koje su svojim životom Bogu ugodile i bližnjem poslužile-rekao je Simić.

Nakon molitve i slavskog obreda u Svetosavskom domu hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, sestre su priredile prigodan ručak.

Predsjednik Kola srpskih sestara Slava Živković izjavila je, da su članstvom u ovoj organizaciji stekli još jednu porodicu, i da je njihov put usmjeren ka putu milosrđa.

Naime, Kolo srpskih sestara nakon dugogodišnjeg prekida ponovo započinje rad u decembru 2014. godine.