Proslavljena slava Kola srpskih sestara u Čajniču

09. juna 2016. 058.ba

Kolo srpskih sestara u Cajnicu

ČAJNIČE – Lomljenjem slavskog kolača u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, prosavljen je Car Konstantin i Carica Jelena, Krsna slava Kola srpskih setara „Sv carica Jelena“.

Čin rezanja slavskog kolača obavio je protojerej Dragiša Simić uz sasluženje djakona Srđana Pjevca.

Govoreći o značaju rada sestara Kola, protojerej Dragiša je čestitao Krsnu slavu, da im Bog i Majka Božja i Sveta carica Jelena zaštitnica Kola srpskih sestara, budu na pomoći u njihovom radu.

Protojerej Dragiša je dodao da njihov rad koji se sastoji u pomoći bližnjima, a naročito potrebitima, bude na spasenje njihovih duša, a na korist Crkve i društva.

„Da se ugledaju na Svetu caricu Jelenu, Svete žene Mironosice i sve Svete majke i sestre iz roda hrišćanskog i srpskog, koje su svojim životom Bogu ugodile i bližnjem poslužile-rekao je Simić.

Nakon molitve i slavskog obreda u Svetosavskom domu hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, sestre su priredile prigodan ručak.

Predsjednik Kola srpskih sestara Slava Živković izjavila je, da su članstvom u ovoj organizaciji stekli još jednu porodicu, i da je njihov put usmjeren ka putu milosrđa.

Naime, Kolo srpskih sestara nakon dugogodišnjeg prekida ponovo započinje rad u decembru 2014. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: