Upis prvačića u osnovnu školu u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. juna 2016. 058.ba

Snezana Pjevcevic

POVEĆAN BROJ – BERIĆETNA GODINA

ROGATICA – Za razliku od posljednjih nekoliko godina kada je u Rogatici opadao broj uspisanih prvačića u ovdašnju osnovnu školu „Sveti Sava“, ove se desio prijatan izuzetak. Broj prvačića se povećao. Upisano je 112, što je za 16 više nego prošle školske godine. Među njima su 52 djevojčice i 56 mališana., reče direktorka Škole Snežana Pjevčević.

– U centralnu školu u Rogatici, dodala je ona, uspisano je 107 (lani 87), a u područna, seoska, odjeljenja samo pet prvačića, ili za četiri manje nego lani. Tri prvačića došla su u Stjenice i dva u Brankoviće, dok u područnom odjeljenju u Borikama i Žepi ove godine neće biti prvačića.

Istovremeno, devete razrede osnovne škole napustio je 81 učenik, od kojih je 20 odličnih među kojima je osam „vukovaca“. Oni su, u cilju nastavka školovanja, već zakucali na vrata ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. januar“ u kome ove godine ima mjesta za dva odjeljenja gimnazije i po jedno ekonomskih i poslovno-pravnih tehničara.

Kako reče zamjenik direktora Centra Milijana Radonjić u prvom upisnom roku u gimnaziju se prijavilo 20 kandidata (sve odlični učenci do 60 bodova), dok se za ostala zanimanja niko nije prijavio. Njihova šansa je u drugom i dodatnom upisnom roku.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,