Vidovdan u Rogatici – Parostos za 284 poginula borca

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 29. juna 2016. 058.ba

Vidovdan u Rogatici (1)

ROGATICA – Povodom Vidovdana i krsne slave Vojske Republike Srpske u organizaciji Opštinske boračke organizacije u Rogatici u Spomen-kapeli koja čuva uspomene na 284 poginula borca u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu i za sve poginule vojnike Srbe od Kosovskog boja davne 1389. do današnjih dana danas je održan spomen-parastos.

Parastosu, koga su služili starješina crkve u Rogatici Predrag Masal i sveštenik u penziji proto-jerej stavrofor Milorad Novaković, u prisustvu većeg broja članova porodica poginulih boraca, demobilisanih boraca i građana, među kojima je bio i načelnik opštine Tomislav Puhalac sa saradnicima, predhodilo je paljenje svijeća zadušnica i polaganje vijenaca Boračke organizacije i opštine Rogatica. U spomen poginulim upriličena je i panaija uz čašicu pića.

Vidovdan u Rogatici (2)

Predsjednik Boračke organizacije obavijestio je i pozvao prisutne na parastos poginuloj porodici Obradović u Vodicama kod sela Solakovići, koji će se održati naredne nedelje, 3. jula.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: