Za Brenu

22.06.2016.

Mladen Obrenovic-Brena (1)

ČAJNIČE – U Čajniču će 10. jula ove godine biti odigran drugi Memorijalni omladinski turnir “Mladen Obrenović-Brena”. Organizator i idejni tvorac turnira je Mladenov nekadašnji saigrač, i najbolji prijatelj Konstantin Katana, kao i bivši klub FK “Stakorina”. Opština Čajniče je pokrovitelj turnira, a RTRS medijski pokrovitelj.

Ova, za Čajničane emotivna, sportska manifestacija, privukla je veliku pažnju i čak 24 ekipe su potvrdile svoje učešće. Interesovanje je bilo i veće , ali nažalost broj učesnika je ograničen, jer turnir traje samo jedan dan.

Podsjećamo vas ko je bio pokojni “Brena”. Super talentovani dječak iz Čajniča koji je prešao iz “Arsenala” u slavni beogradski “Partizan”. Nažalost, smrt se uplela u san ovog divnog dječaka i uzela ga dok je igrao oproštajnu utakmicu za bivši klub. Imao je samo 16 godina.

Mladen Obrenovic-Brena (2)

Njegov najbolji drug, saigrač iz vremena kad su učili pikanje lopte u čajničkoj “Stakorini” Konstantin Katana, obećao je davno da će održati sjećanje na svog druga, svog brata, kako on sam kaže.

“Ovo organizujem u njegovu čast. Da se ne zaboravi. Da ga se uvijek sjećam. Kao klinci smo pričali da ćemo uspjeti, da ćemo mi biti ti koji će da pomažu djeci organizujući razna druženja kako bismo omasovili sport u našem gradu i okupili djecu. Mnogo  smo htjeli i toliko željeli. Ipak nismo mogli zbog njegove prerane smrti. Zato se ja trudim da oživim i njega uz turnir, ali i da dignem klub, i da damo našem Čajniču što više sadržaja. Ja tako živim Brenine i moje dječačke snove.”, priča nam Katana.

On je zaista uradio mnogo. Iako se održava tek drugu godinu, turnir ima sjajan odziv. Učestvovaće 24 ekipe u dvije starosne kategorije, za dječake rođene 2002. i 2007. godine.

Mladen Obrenović-Brena 4

Turnir su promovisali istaknuti srpski fudbaleri kao i javne ličnosti. Jedan od promotera je i legendarni kapiten “Partizana” Saša Ilić.

Među prvima koji je pristao da pomogne promocijom je bivši mladi reprezentativac Srbije, igrač Vojvodine i Đenove, sada Sent Galena Danijel Aleskić. Svoj doprinos su dali povremeni reprezentativci Srbije Slobodan Medojević i Vuk Mitošević, kao i trojac Škorić-Ćirjaković-Banjac iz čuvene TV emisije “Državni posao”.

Pitali smo Katanu kako stvari stoje sa sponzorima.

“Imam dogovore sa nekim firmama, ali još smo u realizaciji. Više ćemo znati narednih dana. Jako sam zadovoljan razumjdvanjem i njihovom željom da učestvuju u ovom događaju.”

Mladen Obrenovic-Brena (3)

Mečevi počinju u 9:00h, 10.jula na stadionu “Rakovice”.

Prošlogodišnji pobjednici su FK “Olimp” i FK “Goražde”.

Dođimo na stadion, zbog djece, zbog Brene.