Dimitrije Trivić – uspješan i svestran mladi Čajničanin

06.07.2016.

Dimitrije Trivic (1)

ČAJNIČE – Četiri godine za Dimitrija Trivića prošle su bez po muke, iz srednje škole „Petar Petrović Njegoš“ ponio je titulu Đaka generacije. Za Trivića to nije novo iskustvo, on je samo nastavio tradiciju koju je ponio iz Osnovne škole.

„Moje srednjoškolsko obrazovanje za mene je proteklo veoma brzo, ali taj period će naravno ostati zauvijek urezan u mom sjećanju, to se ne zaboravlja-naglasio je Dimitrije

On je dodao da je ponio laskavu titulu Đaka generacije i sada, ali i u Osnovnoj skoli.

Rad, trud i upornost su tri riječi koje ovog momka opisuju.

„Glavni cilj mi je bio da iz srednje škole izadjem sa što više naučenog, ipak učimo za sebe, vrijediće nam i u budućnosti, a iz svega toga je došao i ovaj uspjeh, nagrade , što je prizvod rada i truda- kaže Trivić

Dimitrije Trivic (3)

Na maturskoj večeri blistao je u koloni zajedno sa svojim drugarima iz klupe, kojima je poželio puno sreće u budućem životu, i prema takvim vrijednima izrazio želju da uspiju u svemu što su naumili u nastavku životnog razdoblja.

Nakon položenog ispita zrelosti, ispite će polagati na Vojnoj akademiji u Beogradu, smjer Vojnomašinsko inženjerstvo. Cilj je postavio pred sebe, i nada se da će do njega lako doći.

„Što se tiče mog daljeg školovanja ono se nastavlja u Beogradu, upisao sam Vojnu Akademiju na smjeru Vojnomašinsko inženjerstvo“-dodao je Trivić

Kada se trudite da iz sebe izvučete najbolje uspjeh je potpuno zagarantovan.

„Uz zalaganje veliku volju i želju dolaze i uspjesi, pa sam i ja optimističan-rekao je Dimitrije.

Dimitrije Trivic (2)

Pored školovanja Dimitrije se bavi i sporednim obavezama, koje su za njega odmor i rekreacija. Košarka je hobi u kojem je otkrio sebe, i otkrio veliki talenat koji zapravo ima.

„Košarkom se bavim, već sedam, osam godina još od Osnovne škole, volim košarku,a kako kažu kad se nešto voli nije teško, i svakome bih preporučio da se bavi nekim sportom ili da ima neki hobi, jer to je svakako odmor za dušu-dodaje Trivić

Zidovi u sobi Dimitrija mali su da bi stale sve diplome koje je donio sa raznih kulturno-sportskih takmičenja.

Svestran i uspješan omladinac u svakom smislu te riječi, osim petica i sporta, on je naglasio da će se u budućnosti posvetiti i učenju stranih jezika, jer poznavanje stranog jezika u današnjem vremenu ima izuzetnu važnost.

„Do sada nisam imao priliku da pohadjam neki kurs, ali ću se naravno tokom školovanja potruditi da upoznajem i učim nove jezike-rekao je Dimitrije.