Drugi dan MOSI u Rogatici – Na programu kolektivni sportovi [FOTO]

14.07.2016.

MOSI 2 (1)

ROGATICA – Prijepodne drugog dana MOSI u Rogatici proteklo je u znaku kolektivnih sportova. Odbojkaši Priboja pobijedili su Bajinu Baštu, a Bijelo Polje Foču sa 2:1. Odbojkašice Prijepolja bile su bolje od Rogatičanki sa 2:0, dok su Višegrađanke savladale Čajniče sa 2:1.

MOSI 2 (2)

Košarkaši Sokoca pobijedili su ekipu Čajetine sa 48:38, Višegrađani su izgubili od Prijepolja sa 46:52, Bajina Bašta bila je bolja od Foče sa 51:43, a Rogatičani su „pregazili“ Priboj sa 58:26.

MOSI 2 (3)

Košarkašice Pljevalja nadigrale su Prijepoljke sa 27:16, a Novi Pazar je slavio nad Mojkovcem sa visokih 43:17.

MOSI 2 (4)

Rukometaši Arilja i Bajine Bašte igrali su neriješeno 20:20. Ekipa Mojkovca pobijedila je Sokolac sa 27:19 i Prijepolje Goražde sa 18:14.

MOSI 2 (5)

Nastavljena su i fudbalska takmičenja. Požega je pobijedila Višegrad sa 3:1, a Čajniče Goražde sa 2:1.

U malom fudbalu, u kome se takmiče samo muškarci, postignuti su ovi rezultati: Ivanjica – Čajetina 4:3, Kolašin – Rogatica 1:3, Mojkovac – Novo Goražde 8:2, Višegrad – Novi Pazar 0:3, Prijepolje – Čajniče 2:0 i Nova Varoš – Sokolac 2:6.

MOSI 2 (6)

Igra se i na borilištu stonog tenisa u fiskulturnoj Sali Osnovne škole, teniskom igralištu na Sportsko-rekreacionom centru gdje se takmiče i djevojke u odbojci na pijesku, a šahisti na crno-bijelim tablama svoje umijeće iskazuju u zbornici Osnovne škole.

MOSI 2 (7)

MOSI su doprinijeli da je oživjela Rogatica i danju i noću. Postojeći i novoimprovizovani ugostiteljski i drugi uslužni objekti su uglavnom puni. Večeras se na igralištu malih sportova očekuje urnebes. Gostuje grupa „Galija“, a to znači spektakl i svirka do kasnih noćnih časova.

MOSI 2 (8)

VETERANI

MOSI tradicionalno uz mlade sportiste okupljaju i brojne veterane u raznim oblastima. Uz ostele, ove godine u Rogaticu su došli legenda atletike Dane Korica i nenadmašni spiker na Igrama, bivši novinar Radio Sarajeva Nikola Bilić.

MOSI 2 (9)

Dane je u Rogatici boravio više puta. S razlogom jer je ovo malo mjesto na Rakitnici, kako on reče, iznjedrilo plejadu vrsnih atletičara. Među njima je bio Milad Petrušić, Drago Lubarda, Ljiljana Sokolović, Sulejman Jahić, Mešići…, a iz Rogatice je bio i bivši predsjednik ASJ Mehmed Sokolović.

MOSI 2 (10)

Inače, dodao je gospodin Korica, MOSI su naša olimpijada i takmičenje za sve uzraste gdje nije imperativ medalja, nego druženje i prijateljstvo. Na MOSI se takmiče djeca koja nemaju šansu da se na drugim mjestima iskažu. Sa njih su u atletiku ušli i brojni reprezentativci bivše Jugoslavije u kojoj sam ja reprezentaciju vodio više od 20 godina. MOSI su izrodile Slavka Kuzmanovića, Oliveru Jeftić i brojne druge uspješne atletičare. Misija Igara se nastavlja i zbog toga ih obavezno pratim iz godine u godinu.

MOSI 2 (11)

Veteran MOSI je i Nikola Bilić. On reče da su mu ovogodišnje u Rogatici 35. po redu. Počelo je davne 1969. na Tjentištu. Rat je prekinuo kontinuitet, da bi se vođenje nastavilo 2003. i evo me i danas, reče ovaj doajen još uvijek dobrog glasa i majstor svoga posla.