Moguća saradnja sa slovenačkim gradom Velenje

SRNA - Jovana Borovčanin - 19. jula 2016. 058.ba

Visegrad Velenje

VIŠEGRAD – Predstavnici Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad razgovarali su sa delegacijom slovenačkog grada Velenje o uspostavljanju institucionalne, privredne i turističke saradnje.

Kandidat SNSD-a za načelnika Višegrada Mladen Đurević rekao je da je privredna saradnja najvažnija, kao i da je delegacija Velenja izuzetno zadovoljna potencijalima višegradske opštine.

„Naši gosti su oduševljeni prirodom, rijekom Drinom, ali smatramo da ona nije dovoljno iskorišćena i da zajedničkim idejama možemo mnogo toga da uradimo“, naveo je Đurević.

Prema njegovim riječima, konstatovano je da je moguće povezivanje u oblasti kulture, turizma, sporta i privrede.

Visegrad Velenje

Odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić istakao je da je sa delegacijom Velenja razgovarano o tome kako unaprijediti Višegrad, da dobije mjesto koje zaslužuje na turističkoj mapi, ali i svim drugim poljima, kao i o tome da njihova pozitivna iskustva budu primijenjena u višegradskoj opštini.

Andrić je dodao da je dogovorena saradnja između Velenja i Višegrada, kao i puna podrška kandidatu za načelnika Mladenu Đureviću.

Gradonačelnik Velenja Bojan Kontič naveo je da je razgovor sa predstavnicima Višegrada bio veoma konstruktivan, da Višegrad ima šta da ponudi investitorima i da će pokušati ostvariti aktivnosti u oblasti privrede, jer je to najpotrebnije i malo iskorišćeno, a nakon toga i u drugim oblastima.

Kontič je uvjeren da postoje mogućnosti za dogovor o zajedničkim međuregionalnim projektima koji bi bili finansirani sredstvima iz fondova EU.

Bojan-Kontic

On je naglasio da je Velenje grad poznat po industriji koja se razvija, u kojoj prednjače „Gorenje“, rudnik uglja i termoelektrana, ali je prepoznatljiv i u oblastima kulture, turizma, sporta i zaštite životne sredine.

Sastanku su prisustvovali i podpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković, šef Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Pero Petrović i predstavnik Andrićgrada Nedeljko Perišić, kao i saradnik gradonačelnika Velenja Tone Brodnik i poslanik slovenačkog parlamenta Jan Škoberne.

VELENjE – turistička prezentacija: www.velenje-tourism.si
VELENjE – 55 godina postojanja (VIDEO): www.youtube.com/watch?v=k0_CGH3ZxFw

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,