Na 53. Mosi u Rogatici učestvovalo 50 sportista iz Čajniča

19.07.2016.

Cajnice na MOSI 2016 (3)

ČAJNIČE – Na 53. MOSI u Rogatici nastupilo je 50 sportista iz Čajniča sa četiri muške i jednom ženskom ekipom.

Odbojkašice su bile dvanaeste, a titulu je osvojilo Prijepolje, koje je u finalu bilo bolje od Sokoca.

Cajnice na MOSI 2016 (1)

U malom fudbalu Čajničani su bili petnaesti, u ribolovu takođe petnaesti, u planinarstvu osmi, dok su u stonom tenisu zauzeli deseto mjesto.

Čajnički planinari izjavili su da su na takmičenju prvi put, i kao takvi kažu da su uz pomoć mape koju su dobili brzo savladali stazu bez velikog napora.

Cajnice na MOSI 2016 (5)

„Veoma smo zadovoljni obzirom da je ovo naše prvo učešće na MOSI igrama, upoznali smo nove prijatelje, i bogatiji smo za jedno novo iskustvo“-kažu Uglješa, Ilija i Igor.

Na Igrama su učestvovali sportisti iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH. Odigrano je 392 susreta, od čega 128 u ženskoj i 264 u muškoj konkurenciji. Sveukupni pobjednik Igara je ekipa opštine Sokolac. Drugo mjesto pripalo je sportistima opštine Rogatica, koja je bila treći put domaćin ove manifestacije, dok je trećeplasirana ekipa opštine Prijepolje.

Cajnice na MOSI 2016 (4)

Rogatica je bila odličan domaćin, učesnici su bili zadovoljni gostoprimstvom, a na sportskim terenima, koji su bili veoma dobro pripremljeni, sve je besprjekorno funkcionisalo. Jedino je kiša treći dan Mosi igara, malo pokvarila atmosferu, pa je otkazan planirani koncert Partibrejkersa. Ostalim danima, učesnike i građane Rogatice zabavljali su poznate grupe Galija, Legende i OK bend. Zahvaljujući sportu, svi su se bratski i prijateljski družili i viteški nadmetali.

Cajnice na MOSI 2016 (6)

Ove godine Čajnički sportisti nisu imali mnogo sreće, ali bez obzira na rezultate dali su sve od sebe. Naredni domaćin MOSI su Pljevlja u Crnoj Gori.

Cajnice na MOSI 2016 (2)

Zastava je spuštena, igre su završene. „Do viđenja u Pljevljima 2017.- poručili su sportisti jedni drugima.