Od Stakorine od Ajaksa

29.07.2016.

Bozidar Tanaskovic (2)

ČAJNIČE – Božidar Tanasković, talentovani fudbaler iz Čajniča, koji igra u FK “Goražde”, dobio je sjajnu priliku da trenira 10 mjeseci u čuvenoj akademiji slavnog holandskog “Ajaksa” iz Amsterdama.

Učestvujući sa klubom prije par mjeseci na jednom internacionalnom turniru u Holandiji, Tanaskovića su zapazili skauti evropskog velikana.

Uslijedio je poziv za njega i još četiri klupska druga da se narednih deset mjeseci priključe Ajaksovoj akademiji, gdje bi imali priliku da fudbalski napreduju, uče fudbal u najboljoj školi na svijetu, ali i da eventualno potpišu ugovor sa “Ajaksom”.

Božidar je ponikao u FK “Stakorina” iz Čajniča. Onda je prešao u Goražde gdje je inače pohađao srednju školu i priključio se istoimenom klubu iz ovoga grada. Ovaj ga je potez odveo do dalekog Amsterdama i šanse da zaigra pod reflektorima čuvene amsterdamske “Arene”.

Bozidar Tanaskovic (1)

Mladi Tanasković je skroman dečko, shvata da je ovo prilika iz snova, o kojoj sanjaju hiljade dječaka širom svijeta:

“Velika je čast uopšte raditi u takvom klubu. To je šansa života. Ne govorim o mogućnosti potpisivanja ugovora, jer to je predaleko, već o prilici da učim fudbal od trenera takvog kalibra, na terenima gdje su stvarani velikani poput Van Bastena, Krojfa, Klajverta, braće De Bur, Huntelara, Snajdera i mnogih drugih. Takođe to će biti lijepo i životno iskustvo, prilika da upoznam drugu zemlju, kulturu i običaje. Zaista se radujem svemu tome. Takođe želio bih se zahvaliti gospođi Rabiji Karo i njenom mužu Deesu Frankevijleu koji su nam omogućili sve ovo.”

Božidar Tanasković je talentovan i skroman. Mi mu možemo samo poželjeti puno sreće i zdravlja. Nadamo se da će ispuniti svoje snove i da će uživati u svakom trenu. Čajniče će se ponositi njime.