Saradnja Narodne biblioteke i Doma za starija lica u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. jula 2016. 058.ba

Dom Rogatica predstava

DRAMSKI AMATERI OSVOJILI SRCA STARACA

ROGATICA – U okviru manifestacija posvećanih 111. godišnjici začetnika srpske realističke pripovjetke i pisca romana i drama Janka Veselinovića, a nastavljajući saradnju između Doma za starija lica „Sunce“ i Narodne biblioteke u Rogatici, danas, 13. jula, članovi Dramsko-recitatorske družine, koja već duže vrijeme uspješno radi pri Narodnoj biblioteci Andrej Lakić i Đorđe Frganja za štićenike Doma izveli su Jankovu dramatizovanu pripovjetku „Čika Pera“.

Pošto je ovo još jedno sjećanje na znamenitog pripovjedača koji je uvijek bio na strani tradicionalno teškog života mačvanskog i posavskog seljaka, u kome je često svoju sudbinu vidio i seljak sa Romanije i Gornjedrinske regije, odakle je trenutno najviše štićenika Doma „Sunce“, protagonisti lika „Čika Pere“ svojom pričom i glumom osvojli su srca staraca koji su ih toplo pozdravljali u toku i posebno na kraju drame.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: