Ultra maratonci prošli kroz Borike

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. jula 2016. 058.ba

Zeljko i Ljiljana na Jahorina Ultra Trail u Sjeversku

PANČEVCI DRŽE ZAČELjE

ROGATICA – Trideset učesnika drugog dvodnevnog međunarodnog takmičenja u planinarskom trčanju na duge staze Jahorina Ultra – Trail, popularno nazvana „Trka između gradova i gora“, čiji je organizator Planinarsko društvo „Javorina“ iz Istočnog Sarajeva jutros, subota, 30. jula, u ranim jurtarnjim časovima prošli su područjem opštine Rogatica.

Išli su u grupama, ali je bilo i pojedinaca kojim na putu od Višegrada, iz koga su pošli u subotu u 00,05 časova, do Jahorine, kao krajnjeg cilja, pomagala su unaprijed vidno obilježena reflektujućim svjetlosnim folijama, strelicama i zastavicama trasa koja je uglavnom išla seoskim putevima, livadama i šumskim stazama.

Na ovoj zahtjevnoj trci dugoj 125 kilometara zastupljeni su i stari i mladi planinari. Tako su i prolazili kroz selo Sjeversko između Borika i Crkvina, u opštini Rogatica. Među posljednjim su se našli Željko Zeljković i Ljiljana Tasić, poznati planinari maratonci iz Pančeva.

Željko je, reče, član reprezentacije maratonaca Srbije na 24 sata, a Ljiljana predsjednik Udruženja maratonaca u Pančevu.

Na „Trci između gradova i gora“ u istočnom dijelu Republike Srpske oboje su prvi put. Prvi put su boravili i u Višegradu. Oduševljeni su viđenim, posebno Andrić gradom, a o organiozaciji trke sve najljepše. Trasa je po njihovom mišljenju posebna priča. Izuzetno je dobro odabrana. Prolazi prekrsnim krajolicima i sa izuzetno dobronamjernim ljudima, ali je dosta teška što joj daje posebnu draž, rekoše ovo dvije Pančevaca nastavljajući put prema Crkvinama, a odatle u rogatička sela Zakomo, Rakitnicu i Borovsko, zatim Kulu i Ravnu Romaniju do Pala i Jahorine, gdje je krajnji cilj ovog jedinstvenog takmičenja planinara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,