Umro je, ali će živjeti

11.07.2016.

Turnir Brena (3)

ČAJNIČE – U nedelju je u Čajniču, na stadionu “Rakovice”, održan Drugi memorijalni omladinski turnir “Mladen Obrenović-Brena”. Uz učešće ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, u organizaciji FK “Stakorina” imali smo priliku da odamo počast nesuđenom asu srpskog sporta, čajničkom sinu, dječaku koji je otišao, ali ćemo ga pamtiti, koji je umro, ali će živjeti.

Porodici pokojnog Obrenovića uručen je dres sa njegovim imenom i brojem 9.

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Goran Karadžić.

Turnir Brena (1)

Ni visoka temperatura, ni zgusnut raspored nisu mogli da pokvare kvalitetnu igru i sjajne fudbalske predstave talentovane djece.

U uzrastu do 9 godina slavio je FK “Sokolac” koji savladao FK “Olimp” sa uvjerljivih 3:0. Treće mjesto je zauzela domaća ekipa FK “Stakorina”. Najbolji igrač turnira je Kosorić, najbolji strijelac Tadić.

U kategoriji do 14 godina slavili su igrači “Olimpa” protiv OFK “Vranić” rezultatom 1:0. Treće mjesto je zauzela ekipa “Mladosti”. Najbolji strijelac ove kategorije je Žunić, a igrač Radović.

Turnir Brena (2)

Idejni tvorac turnira Konstantin Katana je zadovoljan učinjenim. Za njega je ovo više od sporta ili puke manifestacije:

“Turnir je završen. Dobili smo sve pohvale i zahvalnost od svih klubova na gostoprimstvu. Organizacija je bila vrlo dobra. Za naredni turnir planiramo poboljšanje na dva dana. Lično sam prezadovoljam svim. Emocije su prisutne svaki put kada na neki način oživljavam nekog važnog ko mi je bio najbolji drug, prijatelj, brat sa ovakvim turnirom. Želim da sve bude još bolje, i biće. Ovo će prerasti u tradiciju.”

Igra, fer borba, dječija radost i sportska želja, ispunili su zeleni tepih gradskog stadiona. Gledalaca je nažalost bilo malo. To nije slika koju Čajničani žele poslati u svijetu. Vrijeme je možda malo nezgodno, visoka temperatura smeta, ali kad mogu mališani, možemo i mi doći uživati u igri i zabavi malih asova, odati počast divnom dječaku. Ovo nije kritika, ovo je samo tužna konstatacija. Nadamo da će dogodine posjeta biti veća. Mora biti, zbog Brene, zbog Čajniča.