Vandalizam u Čajniču

Foto: Veljko Andrić - 18. jula 2016. 058.ba

Vandal u Cajnciu (2)

ČAJNIČE – U noći između nedelje i ponedjeljka u Čajniču se desio ružan vandalski čin. Nepoznati počinilac je razbio ploču na crkvenom konaku, čija je obnova u toku.

Potparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić nam je rekla:
„Jutros u 8h nam je prijavljen ovaj čin. Protojerej stavrofor Momir Vasiljević nam je prijavio da je na crkvnom konaku u izgradnji koji se nalazi u ulici „14 februar“ razbijena mermerna ploča na kojoj je stajao natpis „Protin konak“. Mi smo o tome obavijestili dežurnog tužioca. Naloženo je da policijski službenici izađu na lice mjesta i izvrše uviđaj i preduzmu radnje na dokumentovanju djela oštećene tuđe stvari. Izvršen je uviđaj. Ploča je mermerna veličine 35 sa 45 cm na kojoj se nalazio ćirilični natpis. Svakako da ćemo pokušati utvrditi ko je počinilac.“

Vandal u Cajnciu (1)

U crkvenoj opštini su iznenađeni ovih huliganskim činom.

Starješina Hrama u Čajniču protojerej stavrofor Momir Vasiljević kaže:
„Iznenađen sam ovim vandalskim i rušiteljskim činom. To ne može učiniti normalna osoba, već čovjek ispunjen đavolskim bijesom.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: