Dođe Sveti prorok Ilija i Ilindanski sabor na Zaborku [FOTO]

03. avgusta 2016. 058.ba

Ilindan na Zaborku (1)

ČAJNIČE – Dođe Sveti prorok Ilija i Ilindanski sabor na Zaborku. I ove godine to je dan i događaj za susrete i produbljavanje starih i sklapanje novih prijateljstava.

Ilindan na Zaborku (2)

Nizom duhovnih, privrednih, kulturno zabavnih i sportskih manifestacija je obilježen tradicionalni Ilindanski sabor, koji je trajao jedan dan i okupio veliki broj starih i mladih ljudi.

Ilindan na Zaborku (3)

U galopskim trkama konja na 1.000 metara, koje su u okviru proslave Ilindana održane danas na Zaborku, kod Čajniča, trijumfovalo je grlo Dragoslava Starovlaha.

Ilindan na Zaborku (4)

Na tradicionalnom Ilindanskom saboru, održana su i takmičenja u malom fudbalu, skoku u dalj iz mjesta, bacanju kugle, navlačenju konopca, te atletska trka na 150 metara.

Prvo mjesto na turniru u malom fudbalu osvojila je opština Čajniče, najduži skok iz mjesta od 2,75 imao je Ljubiša Šubara, najbrži na 150 metara je bio Aleksandar Ristanović, a u bacanju kugle, sa hicem od 12 metara, pobijedio je Đorđe Blagojević.

Ilindan na Zaborku (5)

U navlačenju konopca učestvovale su dvije šestočlane ekipe, a takmičari iz Čajniča, predvođeni Đorđem Blagojevićem nadjačali su Zaborčane, na čijem čelu je bio Dragoslav Starovlah.

Ilindan na Zaborku (6)

Proslava Ilindana počela je jutros liturgijom u mjesnoj crkvi Svetog Spasa, a nakon sportskih takmičenja nastavljena je narodnim veseljem.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,