Iz Rogatice otišlo 26 djece na more

07.08.2016.

Djeca na more iz Rohgatice (1)

ROGATICA – Posredstvom Centra za socijalni rad, a prema projektu socijalizacije djece 2016. Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, danas je iz Rogatice na desetodnevni odmor u Bečiće na moru, otišlo je 26-toro djece od 9 do 15 godina starosti u pratnji dva socijalna radnika kao vaspitača.

Dragana Bakmaz, direktorka Centra za socijalni rad, reče da je među djecom koja su otišla na more 16-toro iz porodica sa socijalnim potrebama, troje je poslala Opštinska boračka organizacija, četvoro je iz porodica sa četvoro i više djece, dvoje iz porodica RVI i jedno iz Udruženja sa posebnim potrebama.

– Ovo je, dodala je ona, 15-ti put od 2001. da djeca iz Rogatice idu na more o trošku Fonda za dječiju zaštitu. Do sada su išla u Kumbor,a ovoga puta otišla su u Bečiće gdje će boraviti u hotelu „Užice“.

Djeca na more iz Rohgatice (2)

Ispraćaju djece, od koji 25 ide prvi put na more, prisustvovao je veći broj roditelja i ostalih članova porodica pa je bilo i rastanačkih suza, jer ih se dobar broj prvi put na duže odvaja pod najmilijih.

Od zvaničnika ispraćaju je prisustvovao i načelnik opštine Tomislav Puhalac, koji je djeci poželio srećan put, ugodan boravak na moru i za džeparac svakom od njih uručio po 20 maraka.

Sa djecom iz Rogatice otišla sdu i djeca iz Sokoca i Novog Goražda.